Het aspergeseizoen is geopend! Jeuj! Ik ben dol op asperges. Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken. Bij wijzen van spreken dan hè, er zijn maar heel weinig dingen waar dit Doornroosje voor wil wakker worden. Maar goed, terug naar de asperges. De meeste mensen komen met het witte goud niet verder dan ze te combineren met ham/zalm, eieren, botersausje en aardappelen. Maar er is natuurlijk veel meer mee mogelijk! Asperges met zeekraal bijvoorbeeld. Stay tuned, ik leg je uit hoe je het maakt.

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 500 gram schoongeboende krieltjes
√ 1 bos geschilde asperges, ca 400 gram
√ 100 gram zeekraal
√ een handvol grof gesneden peterselie
√ 1 eetlepel grove mosterd
√ 1 eetlepel witte wijnazijn
√ 2 eetlepels zonnebloemolie
√ 2 fijngesneden sjalotjes
√ 1 eetlepel citroensap
√ snufje suiker
√ beetje extra vierge olijfolie
√ peper en zout

Asperges met zeekraal how to

Hoe je het maakt (in ongeveer 30 minuten):

1. Kook de krieltjes in 12 minuten in water met zout net gaar.
2. Als de krieltjes op staan, meng je de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en de sjalotjes.
3. Giet de krieltjes af en meng het mengsel er meteen door. Zo trekt alle smaken lekker in de aardappeltjes.
4. Zet een pan met voldoende water op en doe als het water kookt, hier de asperges in met het citroensap en het snufje suiker. Kook de asperges 5 minuten, draai dan het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan.
5. Ondertussen spoel je de zeekraal af onder koud water. Snijd een klein stukje van de wat harde onderkant af en kook de zeekraal dan 1 minuut.
6. Giet de asperges en de zeekraal af en laat alles uitlekken.
7. Schep de aardappels in een schaal en doe de asperges en zeekraal erbij. Hussel alles goed door elkaar en besprenkel het geheel met de olijfolie.

Lekker met:

Gekookte eieren of zalm. Maar probeer gerust eens een ander visje erbij.

Bon appetit!

Advertenties