Zomerstampot

Als de zon gaat schijnen, vliegen de dieetboeken als warme broodjes over de toonbank. Vroeger werkte ik op een kantoor op een afdeling met 18 vrouwen. Als de lente ook maar een beetje in aantocht was, stond onze gezamenlijke ijskast vol met dieet shakes en maaltijdvervangers. Vandaar dat ik vandaag ook een lekker light recept uit het Voedselzandloperkookboek voor je heb. Een Carbloze Zomerstamppot met Gehaktballetjes. Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is ook. En je zal de aardappels totaal niet missen, dat beloof ik je.
Benieuwd hoe je het maakt? Lees maar mee…

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 1 grote bloemkool of 2 kleine
  • 75 gram rucola
  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • handje bieslook
  • peper en zout
  • 400 gram kipgehakt (of kalkoengehakt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chili uit de molen
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie

Hoe je het maakt (in ongeveer 20 minuten):

1. Meng het gehakt met de fijngesneden knoflook, de komijn, chili, oregano en een snufje zout.
2. Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een golfbal.
3. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.
4. Snijd de bloemkool in stukjes en was deze in een vergiet.
5. Kook de bloemkool in ongeveer 8 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
6. Giet de bloemkool af en stam deze fijn met een stamper.
7. Snijd de rucola grof en meng het door de stamppot.
8. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de bieslook in stukjes en meng het door het geheel.
9. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
10. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes.

Bon appetit!

ps Het Voedselzandloperboek Kookboek heeft nog veel meer lekkere recepten zonder koolhydraten. Het is voor  € 19,95 te koop via o.a. Bol.com.

Advertenties