Thank God it’s Friday! Heb je leuke weekendplannen in het vooruitzicht? Misschien krijg je wel vrienden te eten en weet je nog niet wat je gaat maken. Zin in vis en in gezond? Ik heb een lekker recept voor je: Aziatische Salade met Zalm. Je kunt dit recept als hoofd- of als voorgerecht serveren en wat ik er vooral fijn aan vind, is dat je het recept van te voren kunt maken.  Want in de keuken staan terwijl je vrienden aan tafel zitten, is nooit leuk natuurlijk.

Marineer de zalm

Marineer de zalm

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 500 gram zalmfilet
  • 6 eetlepels Teriyakisaus
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 limoenen
  • 1/2 spitskool
  • 1 komkommer
  • 1 venkel
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
  • 80 gram ongezouten grofgehakte cashewnoten
  • 2 eetlepels Japanse soyasaus
  • 2 eetlepels Sesamzaadjes
  • eventueel stokbrood
Snij alle groenten fijn

Snij alle groenten fijn

Hoe je het maakt:

1. Spoel de zalm af met koud water en dep droog.

2. Doe de zalm met de teriyakisaus en 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een schaal. Pers 1 limoen uit over de zalm in het mengsel. Schep een paar keer om en laat de schaal 30 minuten afgedekt marineren in de ijskast.

2. Snijd de kool, komkommer en venkel in heel kleine reepjes of blokjes. Hussel alles goed door elkaar.

3. Pers de andere limoen uit en meng het sap met de rest van de olie, de vissaus en de soyasaus tot een dressing.

4. Meng de dressing door de groenten. Voeg 2 bosuitjes en de helft van de cashewnoten toe. Zet de groenten 30 minuten afgedekt op het aanrecht. Na 15 minuten even alles omscheppen.

De zalm grillen

De zalm grillen

5. Verhit de grillpan en gril de zalm in ongeveer 8 minuten gaar. 4 minuten aan de ene kant en 4 minuten aan de andere kant.

6. Laat de zalm afkoelen.

7. Proef een klein beetje van de salade en breng eventueel op smaak met peper en zout of nog wat extra vissaus. Schep de salade in een schaal.

8. Snijd de zalm in kleine stukken en meng de stukken door de salade.

9. Voor het opdienen, bestrooi je de salade met de rest van de bosui, de sesamzaadjes en de cashewnoten. 

Bon appetit!

Advertenties